Składniki:
75 dag wieprzowiny, 3 duże garście grzybów leśnych suszonych, 7 śliwek suszonych, 1 cebula, 1 marchew, pół pora, suszony tymianek, majeranek, granulowany czosnek, mielona ostra papryka, sól, pieprz, ziele angielskie, jagody jałowca, liść laurowy.
Wykonanie:
Pokrojone mięso podsmażyć na patelni, przełożyć do garnka, cebulę pokrojoną zeszklić na patelni, dodać marchew w krążkach, po chwili wrzucić grzyby wcześniej namoczone we wrzątku(wody nie wylewać), na koniec dodać por pokrojony w piórka, wszystko poddusić i przełożyć do garnka z mięsem, wrzucić pokrojone śliwki, dodać zioła i przyprawy, dusić około 1,5 godz. dolewając wodę z moczenia grzybów. Można dodać posiekaną natkę lub posypać gulasz już na talerzu. Podaję go z kaszą lub kluskami z dziurką. Gulasz jest bardzo aromatyczny i oczywiście przepyszny :)
dodane na fotoforum:
extensa 2014-02-01
ale musi być pyszny!!!
re.: gołąbki włamały się sikorkom i nie można ich było wygonić... pozdrawiam serdecznie:)
asiao 2014-02-01
Dobrze brzmi :) wygląda też :) chętnie sprobowalabym, ale jak przejść przez monitor ? :)))
Pozdrowka i milej niedzieli :)
tina31 2014-02-02
WYGLĄDA APETYCZNIE.***WITAM SERDECZNIE W NIEDZIELNY PORANEK***Staraj się iść z uśmiechem przez życie, na uśmiech uśmiechem odpowiadać. A tam gdzie ponuro zapal lampkę optymizmu i podaj ją dalej...
- Senna K.MIŁEGO DNIA,HUMORKU DOBREGO ZDRÓWKA I MOC RADOŚCI NIECH W TWYM SERCU GOŚCI.ANNA