Wiadukt kolejowy

Wiadukt kolejowy

Pokrzywna 2012

Nie tylko modelki i modele znaleźli się w sferze moich fotograficznych zainteresowań podczas "Warsztatów" w Pokrzywnej. Na granicy Pokrzywnej i Moszczanki pewnym wczesnym rankiem sfotografowałem ciekawą dla mnie, bo nitowaną, konstrukcję kratownicową wiaduktu rozpiętego nad rzeką i drogą łączącą te dwie miejscowości. Dzisiaj tego typu konstrukcji praktycznie już się nie wykonuje. Jeśli coś buduje się ze stali, to królują konstrukcje spawane.

Most między nami:
https://www.youtube.com/watch?v=ImWrD2wDFEM

dodane na fotoforum:

mirek1

mirek1 2012-05-19

Kiedyś nitowli nitami ręcznie robionymi,to była sztuka...

liw12

liw12 2012-05-19

Spawane jedno podporowe.

czarewa

czarewa 2012-05-19

Przejeżdżałam nie raz... domyślam się, że pod mostem jest wjazd do łowisk pstrągów w Moszczance... Wstyd, bo nigdy mu się nie przyjrzałam. Następnym razem naprawię ten błąd, a nawet spróbuję uwiecznić na fotografii... Twoja Fotka, świetna i opis interesujący, ale nie mogło być inaczej :)

wiele16

wiele16 2012-05-19

W łowisku, o którym wspominasz, nasza męska młodzież pewnego wieczora łowiła pstrągi. My jedliśmy w tym czasie obiad... Mama Adasia musiała zapłacić za złowionego aż 15 zł... Cóż? Przyjemność kosztuje, ale czego nie robi się dla własnego dziecka! ;o)))

czarewa

czarewa 2012-05-19

:)) Czyżby chodziło o Ewę... bo ja też jestem taką mamą i nie żałowałabym mojemu Adasiowi rybki, chociaż wiem, że nie jest tam tanio. Tak, to już my mamy, mamy ;)))

wiele16

wiele16 2012-05-19

Bingo! ;o)))

czarewa

czarewa 2012-05-19

:))) Dzisiaj, kupiłam w Lidlu dwa spore pstrągi, za niecałe 8 zł. Nafaszerowałam czosnkiem i tymiankiem, usmażyłam na patelni, na rumiano... było pysznie i tanio ;o)))

wiele16

wiele16 2012-05-19

A ja smażę nafaszerowane koperkiem! I też są pyszne! ;o)))

czarewa

czarewa 2012-05-19

... z koperkiem też są pyszne, ale spróbuj z tymiankiem :)

wiele16

wiele16 2012-05-19

Ewo, jest taka ryba, która nazywa się lipień. Jeśli jej nie jadłaś, zrób wszystko, żeby spróbować. W sklepie jej nie uświadczysz! Pomóc może tylko znajomy wędkarz... ;o) Ona ma zapach tymianku... Sama od siebie. Nie ma delikatniejszej ryby z naszych górskich wód! Tę można jeść na surowo. Wystarczy szczypta soli, pieprzu (niekoniecznie, ale ja lubię) i kilka kropel cytryny. Żadnego smażenia! Niebo w gębie... Alaskańskie łososie królewskie niech się schowają! ;o)))

sousse

sousse 2012-05-20

Ładnie się prezentuje w Twoim kadrze...

mala24

mala24 2012-05-21

w pokrzywnej i okolicach mozesz znalesc sporo ciekawych miejsc
pozdrawiam

wiele16

wiele16 2012-05-21

A jakie mam szanse w Pokrzywnej i okolicach na znalezienie kogoś takiego jak mala24? ;o)))

olinek4

olinek4 2012-05-21

znam ten most-jeździlismy tam często

rw09r

rw09r 2012-05-24

tak tak...Ten się już pod mostem umawia.....:))

dodaj komentarz

kolejne >