Miód akacjowy to cenne źródło korzystnych dla naszego zdrowia substancji.Spośród wielu rodzajów miodów,ten pozyskiwany jest w okresie kwitnienia tzw. „białej lipy”. Ma półpłynną konsystencje, słodki zapach i aromat. Często wykorzystywany jest jako słodzik dla wielu potraw, ze względu na dużą zawartość cukrów prostych. Wśród darów natury, jakie otrzymujemy razem z innymi miodami, jest jednym z cenniejszych źródeł szybko przyswajalnych węglowodanów, przez co stosuje się go także w stanach wyczerpania oraz przewlekłego zmęczenia. Miód akacjowy ma także wiele cennych witamin wzmacniających nasz układ odpornościowy oraz duże ilości węglowodanów prostych, dodających energii i sił. /z netu/
jaworr 2016-11-03
Apetycznie u Ciebie, ja też Wisiu dużo spotrzebuję miodu...jest zdrowy i smaczny....:)
Cytryny też są u mnie stale bo ich parzę, kroję razem ze skórką i do słoja wsypuję i zasypuję cukrem na 1 cytrynę w zależności od wielkości 15-20 dkg cukru....to mam przez cały rok, skończą się robię nowe....:)))
Miłego wieczoru życzę..:)
basiaw 2016-11-04
Uważaj, czy w pobliżu nie kręci się Kubuś Puchatek. On baaardzo lubi miód.
Ma w swojej spiżarni garnki, na których są naklejki z napisem - MJUT :)
adam24l 2016-11-04
Lubię miód
Miłego weekendu.Zapraszam do głosowania na top10 , nowości i Propozycje.Zapraszam do komentowania moich zdjęć z całego tygodnia.
izolek 2016-11-06
Już wciągnęłam prawie dwa słoiki - wprawdzie rzepakowy i gryczany ale też dobre.
Trzeba pomyśleć o następnych.
(komentarze wyłączone)