Składniki:kilogram mąki babuni z biedronki,sól,3dkg drożdzy i woda.Wyrabiać ręcznie.Ma się nie kleić do rąk.Włożyć do dużego garnka na 3godzin.Podczas leżakowania 2razy widelcem podziurkować.Po leżakowaniu podzielić na 3części i włożyć do foremek.Po urośnięciu do nagrzanego piekarnika na 45minut.
jano12 2009-04-15
Już czuję ten zapach..., pozdrowienia dla chlebowego mistrza...
yanisia 2009-04-15
Wygląda wspaniale ten chlebek...sama piekę i wiem że smakuje bardzo:) taki swój domowy chlebuś.
Pozdrowienia dla żonki :):)
Miłego wieczorku i moc pozdrowień:)
colutea 2009-04-17
Zapraszam do mojej galerii na wiosenne zakupy :) Obejrzysz u mnie mnóstwo ręcznie robionych przedmiotów od biżuterii po płaskorzeźby! Wszystko co robię jest niepowtarzalne i stworzone dla wyjątkowych osób! Spraw sobie prezent :)
yanisia 2009-04-18
Krówka, piesek i baranek, tygrys i hipopotamek, myszki, liski oraz bobry, wszyscy mówią Ci "Dzień dobry"
Zdrówka życzę i pozdrawiam,dziękuję za pocztę:):):)
airam2 2009-05-05
Witam i pozdrawiam Was ~ sąsiedzi :-)) Przyciągnął mnie tu ten chlebuś - no i przepis na upieczenie jego :-)) na pewno skorzystam ...
Miłego popołudnia Tobie i małżonce życzę słoneczka i radości ... Śliczna galeria , jeszcze tu nie raz wpadnę ....
Zapraszam w me skromne progi ...