...z zapylonych kwiatów wykształcają się okrągłe cierpkie kuleczki, ciągle na szypułkach. Najlepsze, gdy trochę podmarzną, robimy z nich niesłodką konfiturę, może być z gruszkami, jako dodatek do mięs.
wydra73 2016-05-30
Kisiel jaki ! A na surowo też smaczne ,nie tak jak te duże ze sztucznej uprawy.
A jak się sympatycznie zbiera! Po omacku ,na wyczucie , bo częściowo zanurzone w przesiąkniętych wodą torfowcach.
olga22 2016-05-30
Wydra ma racje , fajnie się zbiera , bagna się kołyszą, czasem woda do kalosza się naleje!
robiłam smażone z gruszkami, nalewke i mroziłam tak do pogryzienia,
wojci52 2016-05-30
Re Orioli: zdjęcie robione w marcu tego roku. Świadczy o skali mrozów jakie mieliśmy ubiegłej zimy...
wydra73 2016-05-30
re.Olga Rozmarzyłam się przez Ciebie -przypomniałaś i chętnie pokołysałabym się na jakimś bagnie...ech !