Technologia nie zmieniona od dziesięcioleci...Bez dodatków polepszających. Na kwasie żytnim. Jedyny problem, to mąka! Aby chleb był dobry, musi być z dobrego zboża, o które coraz trudniej. A młyn też musi mielić tradycyjnie, bez dodawania w fazie przemiału różnych "ulepszaczy" Jeszcze takie młyny są, ale jak długo???
hanyska 2008-02-27
już mom...huraaaaaaaaaaaa :) bardzo dobry...polecom.......:) idzie go jeśc bez tydziyn i nic sie z nim niy robi..:)
zuza55 2008-02-27
Miłego dzionka po bladym świcie i wiele słonka na nieba suficie..http://www.rozyczka.1k.pl/?od=zuza55
henry 2008-02-27
szkoda ze nie ma go u nas... chociaż i u nas jest trochę piekarni w starym stylu.... lubi e zapach świeżego chleba.....
A młyty to juz tylko turystyka.....
begonia 2008-02-27
Wygorzelu. Idę po ten Twój chleb, bo mam jak kamieniem rzucić, Ciekawe czy taki dobry jak to wszyscy tu mówią
humoreska 2008-02-27
tez jem...tylko chleb...a ten tak wygląda.....smakowicie......Pozdrawiam i życze slłoneczka ..:)))))
energy 2008-02-27
Adam, jadę .......to jest to co lubię!!!!!!!
energy 2008-02-27
Oj z daleka Adasiu, aż spod Legnicy :-(((((
zulka18 2008-02-27
ale narobiłeś apetytuuuuuuu!! Pozdrawiam z pięknego Szczecina
latos 2008-02-27
pracuje w piekarni GS pod Wrocławiem chleb pieczemy na naturalnych kwasach i rozczynach żytnich
henry 2008-02-27
hehe to miło mi w imieniu naszych rodzimych piekarzy....szczególnie lubie wypieki kościańskie.... sentyment rodzinny....
begonia 2008-02-27
Wygorzelu!!!!!!!!!!. Zakupiłam Twój chleb i dwie bułki zwykłe. Wygląda apetycznie. Pozdrawiam.
humoreska 2008-02-27
wiesz...moja babcia zawsze mówila :)) "ze na wyglad zawsze trzeba zapracowac " ale nie bierz sobie tego moze do serca..... :))))))bulki maslane sa bardzo smaczne :)))))nawet u mnie na Pomorzu...
humoreska 2008-02-27
a na ten"tradzik.."wiesz jakie najlepsze lekarstwo...chodznie na wciagnietym brzuchu........sprubuj hahahahhahaha
agaciaa 2008-02-27
z piekarni??? a gdzie ona się dokladnie mieści??? jak tam zajadę do mojej cioteczki, to napewno wstapię po chlebek!!!
agaciaa 2008-02-27
ile mam zabrać forsy na te smakołyki???
Ps. Ja kupuję jak narazie knurowskie wypieki od "Słowika"...
latos 2008-02-27
bułki na podmłodach psznnych pez tłuszczu z niewielkim dodatkiem cukru i niestety na polepszaczu
kmstk 2008-02-27
##,................,#**#,.,#**#,
.....##.........,,#####......... ..#
.......##....,#..........#....// .....#
........###*.....#..........((.. ....#
..........'''#.................. . ....#
.............''#......#......... ......# słonik na szczescie
.................''##;........#. ....#,
......................#........" ##"...#,
......................#......... ...........#,
......................#.....#... .............#,
......................#.....#... ...............#,
......................#.....#... .................#*,
.....................####..##### #####.....
Ile piasku na pustyni,
ile gwiazd na niebie,
tyle ja pozdrowień przesyłam
do Ciebie.
with16 2008-02-27
Wygląda smakowicie:)))
bielszy2 2008-02-27
to teraz musisz mnie nauczyc tego kwasu żytniego,rozumiem ,że drożdzy nie uzywasz ?
andrzej65 2008-02-28
pięknie wygląda i ta nalepka na chlebie jak za dawnych czasów:)
dyrek 2008-03-04
Witam!
Chleby urocze, kiedyś kupowałam podobne w prywatnej piekarni.
Jeśli mogę to proszę o przepis na zakwas i chleb żytni. Mam w domu osobę, która może jeść tylko produkty pieczone na mące żytniej, kartoflanej, ryżowej i orkiszu. Może jakiś sprawdzony przepis???
daki2 2008-03-27
mniam...
ostatnio byl program w tv- ze juz tylko w malych miejscowosciach mozna uswiadczyc dobry chleb- w marketach juz tylko barachło...
agaciaa 2008-04-07
Ale się usmiałam...tata mój przywiózł chleb z Tych i zgadnij jaki????
Wygorzele!!!!
ps. Jeszcze go nie jadłam, ale potem napewno dam znać
agaciaa 2008-04-07
Zrobilam sobie pamiatkowe zdjecie na telefon- panie A...;-)))
agaciaa 2008-04-08
Powiem szczerze.....wszyscy domownicy pod wrażeniem!! To bez podlizu-moja mama ma nosa co do chleba, nie wszystkie jej smakują!!!!
Pycha, jeszcze był swieżutki, to zjadłam tylko z masełkiem-mniammmm
sceller 2012-05-14
wiesz, że aż mi dosłownie zapachniało takim świeżutkim chrupiącym chlebusiem....:))
Oby jak najdłużej zachowała się tradycja pieczenia prawdziwie zdrowego chlebka :))