Bardzo prosta w sposobie wykonania "wędlina", choć z wędzeniem nie ma nic wspólnego. Karczek należy zapeklować w mieszaninie soli i ziół w odpowiedniej proporcji /soli może być multum, mięsko i tak "pociągnie" ile chce/ Po dwóch dniach otrzepać po wierzchu, włożyć do siateczki, powiesić w ciemnym miejscu /najlepiej nie za wilgotna piwnica/ i czekać! Czekać i jeszcze raz czekać! Dwa miesiące to moje minimum! Kroić w cienkie plasterki :)
maxmen 2012-04-14
Wygląd przecudnej urody...:)))
stasiu 2012-04-14
Ciekawe to! Ja wędzę dwa razy do roku ale może spróbuję z suszeniem!
I wszystkiego najlepszego:)
renia53 2012-04-14
............ja piwnica.......:(.......a jo mom ino komorka........na IX sztoku.........zaroski by wtoś wywonioł i po jedzyniu........kradom nawe krauzy z kompotami...a lone niy woniajom...:) pozdrowiom piyknie:):)
karotka4 2012-04-15
...smakowicie...
...a ja przed śniadaniem... :/
funiak 2012-04-28
probowalam z poledwica....i teraz wiem , ze zastosowalam zbyt krotki czas i niewlasciwe srodowisko (kuchnia)twarda zewnetrzna warstwe miesko dostalo))))auuuc:)))