warstwa pomidorów obranych ze skóry i pokrojonych na ćwiartki
warstwa sosu "tzatzykowego"
warstwa startego sera feat
sos robimy z gotowej przyprawy "tzatzykowej" wymieszanej z majonezem i gęstym jogurtem naturalnym lub śmietaną, można dodać cebulę lub por
pomidory można zrobić na dużym półmisku i wtedy układamy jedną warstwę, lub w mniejszej misce czy salaterce to wtedy dwie warstwy :))
dodane na fotoforum:
jonna 2010-08-10
Co za smakowitości ! I stale coś nowego.
Winszuję dobrego smaku, pozdrawiam serdecznie:))
kromis 2010-08-10
jesli moge doradzic, to zero "gotowych przypraw", a samemu zrobic tzatziki. Jak nie mam czasu a chcice na tzatziki, to szybciorem kroje na drobniutko ogorka szklarniowego, do tego czosnek i pieprz. Wrzucam to wszystko do dobrego jogurtu naturalnego i sosik jak marzenie prawie do wszystkiego :)
Jak mam wiecej czasu, to rozcieram czosnek na krem, ogorka tez tak miazdze, aby powstala papka i mieszam z jogurtem. Czasami dodaje swiezego koperku lub pikantna papryczke. Ale to w zaleznosci od dania. Kiedys nawet Pancio ruskie sobie nim polal ;)
kinga35 2012-05-10
PYSZNIE WYGLĄDA I NAPEWNO SMAKUJE ...JA TEŻ WOLĘ TZATZIKI SWOJSKIE A NIE Z GOTOWCEM PRZYPRAWOWYM JEST INNY SMAK A JESZCZE POLSKI CZOSNEK PALCE LIZAĆ!!! POZDRAWIAM