filet z kurczak zapiekany w sosie koperkowym

filet z kurczak zapiekany w sosie koperkowym

SKŁADNIKI:

-piersi z kurczaka,
-ok 20 dag startego żółtego sera,
-ok 1 szkl. śmietany (18% do zup i sosów)
-pęczek kopru (może być mrożony)
-cebula lub por
-ok 1-2 łyżki zupy cebulowej KNORR
-przyprawa do kurczaka
-sól, pieprz

Mięso pokroić na średniej wielkości kawałki, lekko rozbić, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, obsmażyć na patelni.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Koperek posiekać a cebulę i por drobno pokroić, do śmietany dodać ser, cebulę, por, koperek, zupę cebulową i doprawić do smaku
sosem zalać mięso
piec ok. 30 min w temp. 200 st

dodane na fotoforum:

umila

umila 2011-03-21

Super przepis :)musi być pycha mięsko tak zapiekane:)

stor55

stor55 2011-03-22

na pewno pyszne danie :) pozdrawiam

lanta21

lanta21 2018-06-15

super

dodaj komentarz

kolejne >