[21526983]

z serii : robimy zapasy, albo lubimy zapasy ;))
ha, ha, ha....

"słoiczkowa" galareta drobiowa


galaretę robię jak standardową wieprzową tylko na drobiu, często z dodatkiem golonki z indyka
pasteryzuje ok 15-20 min od momentu zagotowania się wody
przechowuję w lodowce nawet do 3 miesięcy


Aby mieć galaretę w miseczkach należy słoik z galareta wstawić do garnka z wodą i podgrzewać do momentu rozpuszczenia się galarety, wyciągnąć marchewkę (ja do słoików daję w całości) pokroić, dowolnie udekorować dno miseczki, np. dodając zieloną pietruszkę, jajko, groszek, można kukurydzę...itp,
przełożyć mięso, zalać wywarem i pozostawić do stężenia.

dodane na fotoforum:

lisek52

lisek52 2012-06-20

Miłego wieczoru życzę...dobranoc:))

slawa1

slawa1 2012-06-20

Lubię takie zapasy,trochę pracy ,a później tylko otwieranie-luksus:)

ezbro7

ezbro7 2012-06-21

o super!!!Jak długo mozna takową trzymać?Pozdrawiam

alisha

alisha 2012-06-21

Super,czy robi się ją jak standardową galaretę,jak długo pasteryzować i ile może postać??

alisha

alisha 2012-06-21

Rozumiem że musi stać w lodówce,dzięki za wskazówki

babcia1

babcia1 2012-06-21

super sprawa ja w tej chwili mam zamrożone podrobione mięsko i ze zupy wyjęta zamrożona włoszczyzna nic tylko zrobić galaretkę..

dodaj komentarz

kolejne >