przepis :
https://cukiernik.pinger.pl/m/2458172
Bogini Wenus
biszkopt jasny z 6 jaj upiec w/g własnego sprawdzonego przepisu
galaretka cytrynowa - 2szt
śmietana 30% - 400ml (ja dałam 0,5 l)
ser biały zmielony - 1/2kg
śnieżka - 2szt
dżem brzoskwiniowy - 1 słoiczek
wiórki kokosowe - 100gram
masło - 1/2kostki (dałam ok 1/4 kostki)
cukier - 3łyżki (wiórki smażyłam bez cukru)
upiec biszkopt przekroić na pół
Galaretki rozpuścić w 2 szkl wody
śmietanę ubić ze śnieżkami, dodać ser
Gdy galaretka ostygnie wymieszać z przygotowaną masą
Odstawić do lekkiego stężenia, gdy pianka zacznie tężeć wyłożyć na biszkopt, przykryć drugą częścią biszkopta.
Wierzch posmarować dżemem brzoskwiniowym i posypać wiórkami
(na patelni rozpuścić masło, dodać cukier ,wiórki i chwilę podsmażać)
Jeżeli ktoś lubi bardzo soczysty i wilgotny biszkopt można dolny płat biszkopta nasączyć.
dodane na fotoforum:
abore76 2015-03-29
cudowne ciasto........
gonia43 2015-04-09
Z przepisu skorzystałam na święta ciasto przepyszne dziękuję bardzo i pozdrawiam:)