biszkopt kakaowy, w środku masa karpatkowa w 5 min, na górze pianka ze śnieżki i kawy cappucino
BISZKOPT :
4 czubate łyżki mąki
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka kakao
6 czubatych łyżek cukru
1 torebka cukru waniliowego
6 jajek
3 łyżki wody letniej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masę karpatkową zrobić wg przepisu na opakowaniu
PIANKA :
1 śnieżka
200 ml mleka
ok 3-4 łyżek kawy cappucino
2 płaskie łyżki żelatyny
mleko podgrzać i rozpuścić w nim kawę, następnie ostudzić i dobrze schłodzić w lodówce.
Do zimnego mleka wsypać i ubić śnieżkę, pod koniec ubijania dodać rozpuszczoną i gęstniejącą żelatynę.
Piankę wyłożyć na biszkopt i dowolnie udekorować.
dodane na fotoforum:
zyggij 2010-05-06
S.O.S. KOCHANA KUSISZ NAS TAKIMI PYSZNOSIAMI , A GDZIE PRZEPIS ,BLAGAM O PRZEPIS CALUSKI
xxxxx27 2010-07-17
same pyszności!!!