Tak sobie pomyślałem że przecież czipsy wyprodukowane w fabrykach nie mogą być robione w jakiś magiczny sposób i postanowiłem sam spróbować zrobić.
Ziemniaki pociąłem w milimetrowej grubości plasterki.
Smażyłem na głębokim oleju [ jednak one się unoszą więc nie trzeba lać dużo oleju] smażyły się na średnim ogniu przez około 3 minuty.
Potem odsączyłem z tłuszczu, posypałem bardzo delikatnie solą , suszonym czosnkiem i suszoną natką pietruszki.Zniknęły z miseczki w przyspieszonym trybie natychmiastowym.Czyli chyba smakowały :)
loxik 2008-11-11
jesli masz juz zonke to tylko pogratulowac szefa kuchni ;] a jesli jescze to pozazdroscic pannie co bedzie miec dobrego kucharza w domu ;]
ps. tamto co wymienialm po porstu pialam do rymu ;]
mysky13 2008-11-11
cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok cmok.......................