lekka - idealna na upały
* 1,25 litra wody
* 4 skrzydełka kurczaka lub pół porcji rosołowej
* 1 mała marchewka
* zielona część średniego pora
* 3 liście młodej kapusty
* 3 liście kapusty pekińskiej
* pół puszki groszku konserwowego
* 1 kostka rosołowa drobiowa Winiary
* 4 łyżki gęstej śmietany (opcjonalnie)
* biały mielony pieprz do smaku
Wodę wlewamy do garnka, wkładamy kurczaka, marchewkę i pokrojony w krążki por. Gotujemy bulion. Wyjmujemy kurczaka i marchewkę i wrzucamy drobno pokrojone kapusty. Gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy pół puszki groszku (wraz z zalewą), kostkę rosołową oraz pieprz do smaku. Tak przygotowaną zupę rozlewamy do talerzy, na środku kładziemy łyżkę śmietany.
dorika 2009-07-03
,•*'¯*•.`♥´* MIŁEGO
....*•-•* ..)…`♥´*
……. .•*…`♥´ DNIA ŻYCZĘ
…. .•* ........ .•*¯¯*•.
….( ……. .•*,•*¯*×...) BUZIAKI )
elaaaa 2009-07-03
Mniam :)