SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ
SKŁADNIKI:
1 kg sera
4 jaja
1-2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3 czekolady białe
Ciasto na spód:
20dkg masła
16 dkg ciasteczek maślanych
Wykonanie:
Zmiksować masło z pokruszonymi ciasteczkami maślanymi i wyłożyć spód tortownicy.
Do miski wyłożyć ser i rozmiksować go dodając po jednym całym jaju. Dodać cukier puder i cukier waniliowy ciągle miksując. W kąpieli wodnej rozpuścić czekolady i powoli wlewać do masy serowej miksując, na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i lekko zmiksować na małych obrotach. Piec w tem. 160 stopni przez 1.20 min.
dodane na fotoforum:
beata3 2012-05-05
MIŁEJ SPOKOJNEJ NOCY POZDRAWIAM SERDECZNIE