Ślimaczki, przekąska na zimno lub ciepło.
Ciasto francuskie z Biedronki
około 15 dkg żółtego sera
15 dkg szynki
zielona cebulka, lub szczypior
Ciasto posmarować keczupem, lekko doprawić/ ja użyłam czonek granulowany i troszkę wegety, bazylii lub innych wg uznania/, następnie zetrzeć połowę sera , na to ułożyć plastry wędlinki i drugą część sera, posypać szczypiorem.Zwinąć jak roladę i włożyć na 10 min do zamrażarki.Schłodzoną roladę kroimy na 3-4 cm ślimaczki smarujemy roztrzepanym jajem i do piekarnika temp.powyżek 200stopni ja daję 220. Podajemy na ciepło lub zimno posypane zieloną cebulka.
dodane na fotoforum:
hanka32 2012-05-14
JAK OGLĄDAM TWOJE SMAKOŁYKI TO NIE WIEM DLACZEGO ALE ROBIĘ SIĘ GŁODNA :-))