przepis
Składniki:
1 kg sera trzykrotnie mielonego
2 galaretki cytrynowe
1 galaretka owocowa (dowolny smak)
1/2 szklanki cukru (w tym jeden cukier waniliowy)
biszkopty
owoce
Sposób przygotowania:
1. Zagotować 1/2 litra wody i 1/2 szklanki cukru. Rozpuścić 2 galaretki cytrynowe. Ostudzić. Zmiksować z twarogiem.
2. Powstałą masę wyłożyć na biszkopty ułożone na dnie tortownicy. Włożyć do lodówki, aby zastygło.
3. Wierzch udekorować dowolnymi owocami i galaretką owocową.
anndar 2010-07-19
ale pyszny musi być :)
jurata 2010-07-19
ojej tyle wspanialosci ..poprosze o kawalek do kawki:)
babka50 2010-07-19
A moze byc serek homogenizowany zamiast twarogu ?
magdabo 2010-07-20
Muszę takie zrobić , bo porzeczek u mnie dostatek ...
alfreda 2010-07-20
super wpadam na kawe
christ 2010-07-20
Czy jak wyjade zaraz to jeszcze zdaze na kawalek tego pysznego ciasta ??????
kot54 2010-07-20
Pięknie się prezentuje..............))) smacznego.....:)