Sernik na zimno z porzeczkami

Sernik na zimno z porzeczkami

przepis

Składniki:

1 kg sera trzykrotnie mielonego
2 galaretki cytrynowe
1 galaretka owocowa (dowolny smak)
1/2 szklanki cukru (w tym jeden cukier waniliowy)
biszkopty
owoce

Sposób przygotowania:

1. Zagotować 1/2 litra wody i 1/2 szklanki cukru. Rozpuścić 2 galaretki cytrynowe. Ostudzić. Zmiksować z twarogiem.
2. Powstałą masę wyłożyć na biszkopty ułożone na dnie tortownicy. Włożyć do lodówki, aby zastygło.
3. Wierzch udekorować dowolnymi owocami i galaretką owocową.

anndar

anndar 2010-07-19

ale pyszny musi być :)

jurata

jurata 2010-07-19

ojej tyle wspanialosci ..poprosze o kawalek do kawki:)

babka50

babka50 2010-07-19

A moze byc serek homogenizowany zamiast twarogu ?

stasia8

stasia8 2010-07-19

mmmm....pycha....

magdabo

magdabo 2010-07-20

Muszę takie zrobić , bo porzeczek u mnie dostatek ...

alfreda

alfreda 2010-07-20

super wpadam na kawe

umila

umila 2010-07-20

pycha,pycha

christ

christ 2010-07-20

Czy jak wyjade zaraz to jeszcze zdaze na kawalek tego pysznego ciasta ??????

kot54

kot54 2010-07-20

Pięknie się prezentuje..............))) smacznego.....:)

natka1

natka1 2010-07-22

wygląda pyszniutko:))

dodaj komentarz

kolejne >