Składniki
2,5 kg ogórków
3 łyżki soli
5 dużych cebul
Zalewa:
2 szk. cukru
2 szk. octu
3 szk. wody
2 łyżeczki gorczycy
1 łyżeczka pieprzu ziarnistego
1 łyżeczka pieprzu mielonego
2 łyżeczki papryki słodkiej
2 łyżeczki przyprawy Curry
Ogórki i cebulę pokroić w grube plastry, posypać solą, odstawić na 3 – 4 godz. Zagotować zalewę, gotować
5 – 10 minut. Ogórki odcisnąć z wody, włożyć do słoików i zalać gorącą zalewą. Pasteryzować do zagotowania.
alfreda 2010-07-22
SUPER ALE Z CIEBIE PRACOWITA KOBIETA BUZIACZKI
babka50 2010-07-22
Podziwiam Twoj zapal... napewno beda pyszne:))
kot54 2010-07-22
takich jeszcze nie robiłam.......)))
magdabo 2010-07-22
Super ogóreczki i świetny przepis ...
iwanka1 2010-07-22
Nie znałam tego przepisu - interesujący:) Może zrobię.
kasia74 2010-07-25
wygladaja wspaniale:)
gotujmy 2010-09-01
mmmmm jakie fajne zapasiki