Witam i zapraszam
przepis
50-70 dkg mięsa z rosołu
1 szklanka ugotowanej zielonej lub czerwonej soczewicy
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
2 jaja
duża namoczona bułka
sól
pieprz
przyprawa do pasztetu
Mięso skręcić 3 razy z soczewicą , bułką, czosnkiem i cebulą .Doprawić pieprzem solą i przyprawą dać roztrzepane jaja, wyrobić.Wierzch pasztetu posmarować keczupem .Piec w 180 stopniach 60 minut .
Przepis pochodzi z książeczki przyślij przepis
ewka67 2011-11-22
Bardzo apetycznie wygląda.....:))
babka50 2011-11-22
Mmm ... czuje ten smak i zapach !!!
Pozdrawiam cieplutko :)
ozgadan 2011-11-22
Ale super pasztet....lubię takie domowe pasztety...kiedyś często robiłam, ale teraz poszłam na łatwiznę...kupuję....no ale to nie to!!!
No narobiłam sobie smaku i już kopiuję przepis i oczywiście zrobię sobie pasztet, bo mnie pozytywnie to tego nakręciłaś....DZIĘKULSKA JESTEM:)
..(¯`°v°´¯).....
.......(_.^._) ..✿Pozdrawiam Cię
.(¯`°v°´¯) .... bardzo serdecznie✿
..(_.^._).✿Życzę Ci pięknego dnia!
.....(¯`°v°´¯).. Radości w sercu!.✿
......(_.^._).✿Pogody ducha!..
danwi66 2011-11-22
oooo to muszę następnym razem mięska dodać...bo robię z samą soczewicą i jest pyszniutki:).
kot54 2011-11-22
Ale pasztecik Anetko....PYCHA....Pozdrawiam :)
Miłego dnia i słoneczka :))
lila08 2011-11-22
super! przestałam kupować te książeczki ...nie mam już gdzie składać :)))
pozdrowionka,miłego wtorku:)))