Robiłam z tego przepisu
https://www.wielkiezarcie.com/recipe36017.html
z małymi zmianami
a mianowicie
cukru dałam 2 szklanki
octu 1/3 szklanki
od siebie dorzuciłam też 1 marchewkę
Sos wyszedł rewelacyjny,na pewno będzie powtórka...
maria57 2013-09-25
jutro idę po brakujące składniki (oprócz pomidorów, bo te na pewno muszę kupić) i zabieram się za pitraszenie - uwielbiam takie rzeczy,
już teraz mówię: dziękuję
maria57 2013-09-27
melduję posłusznie, że sos w słoikach gotowy
skorzystałam z Twojej sugestii a propos cukru i octu -zrobiłam dokładnie tak samo (marchewki nie dałam)
Wyszło pełno słoików (małych i dużych razem 19 szt.+ miseczka pozasłoikowa wysmakowana na gorąco) Wszystko wylądowało w murowanej piwnicy (zbójnicy wytępieni)
przepis idzie dalej drogą pozagarnkową
jeszcze raz dziękuję ( nawet świeży na gorąco jest pyszny)