Makaron pene z łososiem i koperkiem

Makaron pene z łososiem i koperkiem

500 gram makaronu penne
150 gram wędzonego łososia
1 ząbek czosnku
1 czubata łyżka posiekanego koperku
1 średnia cebula
sól, pieprz
5 łyżek oliwy z oliwek
2 czubate łyżki gęstej śmietany 18%
1 łyżeczka soku z cytryny

Makaron ugotować al, dente w osolonej wodzie.Oliwę z oliwek wlać do rondla, dodać drobno pokrojoną cebulę i posiekany czosnek, lekko zeszklić.

Dodać pokrojonego w kawałki wędzonego łososia i koperek, dusić razem na małym ogniu 1,5 -2 min.Dodać śmietanę , doprawić solą, sokiem z cytryny i ewentualnie pieprzem.Wyłożyć makaron na talerze i polać sosem. Można również włożyć cały makaron do sosu i wymieszać i dopiero podawać.

Danie smakuje rewelacyjnie, polecam:)

Smacznego.

dodane na fotoforum: