Grzybki przetworzone, zamarynowane i ususzone, na obiad dzisiaj duszone w śmietanie i do tego ziemniaczki:)
https://www.wielkiezarcie.com/recipe61253.html
My lubimy łagodniejsze grzybki, jak ktoś lubi kwaśniejsze zmniejsza ilość wody.
dodane na fotoforum:
esme58 2014-09-14
podaj adres, chętnie się zakradnę to Twojej kuchni...:))))
Miałaś bardzo dużo pracy, ale efekt końcowy przepyszny.
jerry61 2014-09-14
re-To płachetka baldachowata,po naszemu ,,niemka"
Ja wole smażone lub w occie bardzie niż podgrzybka.Super delikatny grzybek a rośnie całymi stadami ,niestety lubią go też robaki.
jerry61 2014-09-14
Twój przepis na zalewę dobry do blaszkowatych,do innych robię 1-4 ale to oczywiście kwestia smaku.do blaszkowatych dodaję tez goździki,zalewa jak do śliwek w occie.pozdrawiam