3 kg pomidorków naszykowałam do suszenia, będą w aromatycznej zalewie. Doskonałe do potraw, uwielbiam ich smak:)
dodane na fotoforum:
mocarz 2015-08-25
Witaj
a ja juz swoje ususzyłem całe 10 kg :) bazylia oregano czosneczek olej :) mniaaam
anulkaz 2015-08-25
re; Witaj, ja mam bardzo dobry przepis od znajomej, mojej mamy z Włoch, są przepyszne i bardzo aromatyczne, przepis podam jak już będą gotowe w słoiczkach.Składniki podobne do Twoich:)
zuza99 2015-08-25
Czy to Ci Aniu sie oplaca ,prad tez kosztuje,nie lepsze gotowe ,no moze nie lepsze ale tansze??
anulkaz 2015-08-25
re;Zuza, takich w sklepie smakowo nie kupisz, a suszarka ma mały silniczek i dużo, nie ciągnie:)
Bardzo się cieszę, u mnie mocno pada, już od dobrej godziny, mogłoby popadać z tydzień, grzyby by były:)
polo11 2015-08-25
właśnie suszarka przypomniała mi o grzybkach ale sucho strasznie i raczej nie zapowiada się dobry sezon grzybowy :(
anad60 2015-08-25
lubię takie pomidorki ale kupuję gotowe
jeszcze sama nie robiłam bo nie wiem jak się robi
suszarkę posiadam....może coś poradzisz ?
zuza99 2015-08-25
Aniu ,napewno masz racje..........
Emerytka jestem i sama, musze sie nauczyc oszczedzac ha
powiedz na uszko ile schudlas???????????
Twoja dieta super.....................
pantoja 2015-08-25
Nie znam się na suszeniu ale myślę, że do suszenia trzeba wybrać pomidorki z małą ilością ziaren. Te wyglądają grubiutkie:)
Włosi używają ogromne ilości suszonych pomidorów, smaczne są jako dodatek....