Dzisiejsze śniadanko.
Ser smażony
Przepis:
Krajanek białego sera, rozkruszyć w miseczce ( najlepiej wieczorem). Ser doprawić solą, pieprzem, można dodać inne dodatki np. paprykę , kminek itp.
Następnie zasypać ser sodą oczyszczoną ( ilość sody jest uzależniona od ilości sera). Miseczkę z serem przykryć i odstawić na kilkanaście godzin w ciepłe miejsce. Następnego dnia ser przełożyć do rondelka, albo na patelnię, dodać dużą łyżkę dobrego masła i smażyć do uzyskania płynnej konsystencji. Przelać do naczynia i po ostygnięciu zajadać. Zapewniam, że ser jest pyszny.
ssstu6 2014-09-28
...ooo, ser uwielbiam kazdy i pod kazda postacia wiec TEN z pewnością równiez by mi smakował !!!
nocki dobrej : )))
izabel 2014-10-27
pamiętam en jak robiła moja Mama...ja też robię ale bez sody bo jest wyczuwalna...ser kruszę i gliwieje przez kilka dni...dodaję koperek, kminek a do zagęszczenia jajko...pychota...pozdrawiam