Ser smażony z lubczykiem.

Ser smażony z lubczykiem.

Ser smażony

Przepis:

Krajanek białego sera, rozkruszyć w miseczce ( najlepiej wieczorem). Ser doprawić solą, pieprzem, można dodać inne dodatki np. paprykę, kminek, suszony lubczyk lub inne zioła itp. Do tego serka dodałam sól, pieprz i suszony lubczyk.
Następnie zasypać ser sodą oczyszczoną około 2 płaskich łyżeczek ( ilość sody jest uzależniona od ilości sera). Miseczkę z serem przykryć i odstawić na kilkanaście godzin w ciepłe miejsce. Następnego dnia ser przełożyć do rondelka, albo na patelnię, dodać dużą łyżkę dobrego masła, jedno żółtko. Smażyć do uzyskania płynnej konsystencji. Przelać do naczynia i po ostygnięciu zajadać. Zapewniam, że ser jest pyszny.

ssstu6

ssstu6 2015-01-25

...nie znam ale chętnie...bym poznał !! ; ))))

lulka1

lulka1 2015-01-25

fajny , przymierzałam się do niego ale w przepisach było , że taki serek musi poleżeć aż zacznie śmierdzieć i to mnie przestraszyło ..

choco13

choco13 2015-01-25

Znam ten serek öd dawna ale z kminkiem....Pyszny jest :-)

niusia1

niusia1 2015-01-25

oj dawno nie robiłam,ale ja tylko z koperkiem zielonym albo z kminkiem smażę

ewaiza

ewaiza 2015-01-25

NIE ZNAM TEGO

jokam

jokam 2015-01-25

nie da rady...
mam silną alergię na sodkę...
szkoda, bo serki wszelakie uwielbiam...

caprici

caprici 2015-01-25

...jest pyszny...dawniej tez robilam z kminkiem...

elba50

elba50 2015-01-25

Uwielbiam taki ser jak jest jeszcze ciepły.
Maczam w nim bagietkę i wcinam.
Pychota. :)))

babcia1

babcia1 2015-01-25

wciąż się zabieram do zrobienia tego serka i jakoś mi schodzi!!

kimeraj

kimeraj 2015-01-26

Ja też nie znam...

anad60

anad60 2015-01-26

Pyszny serek....ja robię naturalnie,stoi kilka
dni aż zacznie śmierdzieć i jest kleisty....
potem smażymy.....Smacznego życzę :))

isia222

isia222 2015-01-26

nie znam, a wygląda fajnie,
na te 2 łyżki to ile sera białego potrzeba? 250 g, 500 g?

ewci1

ewci1 2015-01-30

Tak ,to prawda , jest pyszny,moja mama czesto robi ,ja lubie z kimnkiem:)

ki32liy

ki32liy 2015-02-03

My robimy tak jak robi anad60, ważne żeby ser był naturalny, smak niezapomniany, pyszny! Polecam każdemu.
http://www.trzyznakismaku.pl/produkty/wielkopolski-ser-smazony

dodaj komentarz

kolejne >