Polędwica wieprzowa „na dziko”

Polędwica wieprzowa „na dziko”

Dzisiaj na obiad, a do tego zapiekane ziemniaczki i mizeria. I oczywiście zupka- delikatny krupnik z kaszą jaglaną.

Przepis na polędwicę \"na dziko\".

1 polędwiczka wieprzowa
4 łyżki sosu sojowego
4 ząbki czosnku
sól
pieprz
4 łyżki oleju

Polędwicę kroimy na małe kawałki, każdy kawałek rozbijamy tłuczkiem na kotleciki. Do naczynia wyciskamy czosnek, dodajemy sos sojowy, sól pieprz, olej, mieszamy. Każdy kawałek mięsa dokładnie nacieramy powstałą zaprawą. Wkładamy do lodówki na około 2 godziny, a następnie krótko smażymy z dwóch stron, rzucając kawałki mięsa na mocno rozgrzaną patelnię.

anad60

anad60 2015-04-26

Ale dobrze karmicie kochana rodzinkę
obiadek pierwsza klasa.....pyszności !!!
Pozdrawiam Was serdecznie :))
re; Olu ja już nie nadaję się na nowości
wracam do starego !

ewaiza

ewaiza 2015-04-26

o rety jakie to apetyczne

abore76

abore76 2015-04-26

pyszniutkie polędwiczki!

ewci1

ewci1 2015-04-26

Dla tych ktorzy jedza miesko napewno pychotka:)

niusia1

niusia1 2015-04-26

polędwiczki zawsze są pyszne!!!!

isia222

isia222 2015-04-27

o fajna marynata do tego, smacznego

dodaj komentarz

kolejne >