Dzisiaj na obiad, a do tego zapiekane ziemniaczki i mizeria. I oczywiście zupka- delikatny krupnik z kaszą jaglaną.
Przepis na polędwicę \"na dziko\".
1 polędwiczka wieprzowa
4 łyżki sosu sojowego
4 ząbki czosnku
sól
pieprz
4 łyżki oleju
Polędwicę kroimy na małe kawałki, każdy kawałek rozbijamy tłuczkiem na kotleciki. Do naczynia wyciskamy czosnek, dodajemy sos sojowy, sól pieprz, olej, mieszamy. Każdy kawałek mięsa dokładnie nacieramy powstałą zaprawą. Wkładamy do lodówki na około 2 godziny, a następnie krótko smażymy z dwóch stron, rzucając kawałki mięsa na mocno rozgrzaną patelnię.
anad60 2015-04-26
Ale dobrze karmicie kochana rodzinkę
obiadek pierwsza klasa.....pyszności !!!
Pozdrawiam Was serdecznie :))
re; Olu ja już nie nadaję się na nowości
wracam do starego !
abore76 2015-04-26
pyszniutkie polędwiczki!