Ciasto drożdżowe z rodzynkami i skórką pomarańczową.

Ciasto drożdżowe z rodzynkami i skórką pomarańczową.

Wczoraj wieczorem upieczone, a dzisiaj do porannej kawki zjedzone ☺

Ciasto drożdżowe nocne z kruszonką

Składniki:
1 szklanka cukru
Drożdże w proszku Instant
Cukier waniliowy
5 jajek
1 szklanka oleju
1 szklanka mleka
3,5 szklanki mąki
Szczypta soli

Składniki po kolei wsypujemy do naczynia : najpierw cukier , drożdże, cukier waniliowy, rozbełtane jajka, olej i na końcu mleko.
Przykrywamy ściereczką i ustawiamy w ciepłym miejscu , najlepiej na noc.
Rano dosypujemy mąkę i sól i wyrabiamy ciasto. Po wyrobieniu odkładamy na 15 minut, żeby jeszcze trochę wyrosło. Następnie przekładamy na blachę i wkładamy do zimnego piekarnika ( bardzo ważne, żeby piekarnik nie był nagrzany!!!!). Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 170 stopni.

ssstu6

ssstu6 2017-05-02

juz zjedzone !???
TY łakomczuchu ; )
miłego dnia : )))

anad60

anad60 2017-05-02

Pysznie wygląda,smakowało na pewno *;*

ewaiza

ewaiza 2017-05-02

Najlepsze z ciast

frykasy

frykasy 2017-05-02

Zawsze podziwiam u Ciebie drożdżowe ciasta, pycha !!!!

adam24l

adam24l 2017-05-02

Smacznego
Miłego wtorku i środy.Zapraszam do głosowania na top10 nowości i Propozycje.

ewci1

ewci1 2017-05-02

Zapach upieczonego drozdzowego ciasta ,po wyjeciu z piekarnika bezcenny:)......pyszne ciacho..

frykasy

frykasy 2017-05-02

Olu, jutro robię z Twojego przepisu to ciasto drożdżowe nocne, ciekawe jak wyjdzie. Zrobię z połowy składników, bo nie mam takiej dużej blachy :))

frykasy

frykasy 2017-05-03

Czy to jest to ciasto nocne, czy z innego przepisu?

kimeraj

kimeraj 2017-05-11

Pyszotyyyyyy!

dodaj komentarz

kolejne >