Ciasto lion bez pieczenia.

Ciasto lion bez pieczenia.

Teraz do lodówki, a jutro degustacja ☺

Składniki:

2 paczki herbatników maślanych Leibniz
2 serki mascarpone – po 250 g
3 śmietanki 36 % - po 200 ml
Cukier puder – 8 łyżek
1 puszka masy krówkowej
8 batonów lion

Herbatniki ułożyć na dnie blachy, na to masę krówkową. Następnie ubijamy 1 śmietankę z 4 łyżkami cukru pudru, dokładamy do ubitej śmietanki serki oraz pokruszone 4 batony lion. Wykładamy na ciastka posmarowane masą krówkową. Na to dajemy ciastka i znów mase krówkową. Na wierzch 2 ubite śmietanki z 4 łyżkami cukru. Wierzch ciasta posypujemy 4 rozkruszonymi batonami. Wkładamy do lodówki na 8 godzin.

niusia1

niusia1 2017-05-12

więcej szczegółów proszę,bo pysznie się prezentuje

anad60

anad60 2017-05-12

Pyszne ciasto...Olu znowu coś nowego
i smacznego zrobiłaś...mniam :)

babcia1

babcia1 2017-05-13

Super wygląda i pewnie w smaku obłędne

ssstu6

ssstu6 2017-05-13

alez wyglada !!!
zaraz pokażę Basi...może uda mi sie ja namówić na wypróbowanie Twojego przepisu !?? ; )))

ewaiza

ewaiza 2017-05-13

Biore przepis

lanta21

lanta21 2017-05-14

pycha

dodaj komentarz

kolejne >