Wczorajszy wypiek:)
Przepis:
Jedną szklankę wody zagotować z 1/2 kostki masła, 3 łyżkami kakao oraz 1 szklanką cukru trzcinowego. Zostawić do ostygnięcia.
Dodać 1 szklankę mąki migdałowej, 1 szklankę mąki kokosowej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy, 4 jajka, mały słoiczek dobrego, domowego dżemu (u mnie śliwkowy). Wszystko zmiksować. Dodać 4 jabłka starte na grubej tarce oraz szklankę namoczonych w rumie rodzynek. Kilka rodzynek zostawić do posypania na wierzchu.
Piec w temperaturze 180 stopni około 1 godziny (do suchego patyczka). Polewę czekoladową zrobiłam z gorzkiej, pomarańczowej czekolady Lindt.
Smacznego:)
Do ciasta można też dodać zwykłej mąki pszennej.
ssstu6 2021-05-03
...delicious !!!!! : )
Basia już zerknęła na przepis więc może i ja GO skosztuję !??? ; ))
...miłego dnia : )))