nie wiem dokładnie jak się nazywa na pewno to nie jest s.strzępiasta chyba friska albo coś tak;)ma w sobie goryczkę,czy ktoś wie jak przyrządzić żeby się jej pozbyć,czy tak musi być?
dodane na fotoforum:
reni1 2008-12-03
Ja skrapiam sokiem z cytryny z dodatkiem cukru..albo ocet z dodatkiem cukru na chwile przed podaniem dopiero dodaję inne składniki..
vanda 2008-12-03
http://prowincjalnawioska.blox.pl/2008/05/Endywia-kuzynka-salaty.html tak, to endywia, bez goryczki są ponoć tylko jasne części wewnętrzne; e zielone niektórzy nawet uważaja za niejadalne...
cytron 2008-12-03
Nie widziałam takiej.
krisstin 2008-12-04
Świetnie ma wyrzeźbiony listek, ale co się z nią robi - nie mam pojęcia. Dobrej nocy życzę.
dbusa 2008-12-04
...a jest pod ochrona w czasie zimy!!!
bo zielona....
a w garnku zaraz bedzie BIALO......prosze o litosc...cha!
POZDRAWIAM CIE SERDECZNIE....
setulo 2008-12-04
jadam zwykłą :)