4 zabki czosnku ,2 plasty swiezego imbiru,pol czerwonej papryki 2 male pomidory,1\2 cebuli drobno pokroilam podsmazylam na odrobinie masla i oleju.Dodalam curry,kurkume,pieprz czarny i bialy,imbir w proszku,chwile razem posmazylam dodalam troszke mleka kokosowego, ,razem pogotowalam na patelni nastepnie przelalam do garnka,dodalam wode ok 3\4 litra 1 kostke rosolowa( w sumie nie uzywam ale tu jakos mi pasowala , mozna pominac) gotowalam wszystko ok 1\2 h .Nastepnie dodalam jeszcze mleko kokosowe ,w sumie zuzylam 1\2 puszki ,3 lyzki kwasnej smietany zahartowanej zupa,,przyprawilam cytryna,cukrem,sola,chilli.Makaron ryzowy przygotowalam wg instrukcji na ooakowaniu,pocielam nozyczkami na drobne kawalki ,nalozylam na talerze,zalalam zupa i posypalam przysmazonymi na masle klarowanym i przyprawionymi czerwona papryka ,bialym pieprzem i sola krewetkami.
lucilla 2020-07-25
tez nie przepadam za owocami morza reszta super :)