....ale kolacja musi być....marchewkowe trio z sezamem (Hortex) pieczone w piekarniku posypane przyprawami i żółtym serem, kisiel pomarańczowy z goździkami i cynamonem z dodatkiem tartego jabłka:)
lucilla 2017-11-27
lubię takie "nowości"
anulkaz 2017-11-27
Re:Dosiak, w tym roku inaczej się u nas robi pierogi:)Zawsze mroziłam surowe, ale wypróbowałam przepis na ciasto z żółtkami , gorącą wodą, masłem i zamrażam ugotowane. Wystudzone pierogi smaruje olejem , układam w plastikowe pudełka i do zamrażarki.Dzień przed jedzeniem wyjmuję z zamrażarki pudełka z pierogami i stawiam na kuchennym blacie aż całe pudełko z pierogami , bardzo dokładnie się odmrozi. Odmrożone pierogi smażę na złoty kolorek na oleju lub wrzucam na wrzątek na minutę.Żaden się nie rozleci ani nie pęknie, jak mroziłam pierogi surowe i potem gotowałam to zdarzało się że mi pękały.Dlatego ten sposób, uważam za bardzo dobry.:)