Chrupiące skrzydełka

Chrupiące skrzydełka

Kilka skrzydełek
Przyprawa do kurczaka
Papryka ostra
Sól
Pieprz
Oregano
Bazylia
Olej
Majonez 5 łyżek
Keczup pikantny 2 łyżki
Płatki kukurydziane 1 szklanka

Skrzydełka podzielić na części, końcówkę odciąć, odłożyć do innej potrawy(np. bulion).
Natrzeć przyprawami, odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Następnie skrzydełka ułożyć na blaszce wysmarowanej olejem. Majonez połączyć z keczupem i płatkami kukurydzianymi. Powstałym sosem polać skrzydełka a po wierzchu posypać ostrą papryką. Mięso przykryć folią aluminiową i piec około 40 minut. Następnie zdjąć folię i piec aż płatki ładnie zarumienią. Skrzydełka podawać z ziemniakami i surówką.

kot54

kot54 2011-02-06

smaczny przepis.....

lanta21

lanta21 2015-12-16

pycha

lanta21

lanta21 2019-03-13

super

dodaj komentarz

kolejne >