Jajka nadziewane

Jajka nadziewane

Jajka 6 szt
Farsz 1:
Pieczarki
Cebula
Olej
Farsz 2
Żółtka z 6 jaj
Kukurydza z puszki ½ szkl
Szczypior
Majonez
Natka pietruszki
Ogórki małosolne

Na oleju usmażyć pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę. Doprawić do smaku.
Jajka ugotować na twardo. Po wystudzeniu obrać, przekroić na połowę, wyjąć żółtka.
Do miseczki włożyć żółtka, kukurydzę, pokrojony szczypior i natkę pietruszki. Dodać łyżkę majonezu, sól i pieprz, wymieszać.
Nadziewać farszami jajka, układać na półmisku, udekorować natką pietruszki.

stachs7

stachs7 2011-06-29

Mmmm...pyszota..Pozdrawiam.

dodaj komentarz

kolejne >