Gołąbki wiedeńskie

Gołąbki wiedeńskie

Ponieważ kilka osób prosiło o przepis,wstawię wieczorem a teraz .....jedziemy na jagódki:))

1kg mielonego mięsa
1kg białej kapusty
6 łyżek ryżu
6 łyżek kaszy mannej
6 jajek
sól, pieprz
koncentrat, ketchup, 1-2 kostki grzybowe, vegeta

Mięso wyrobić z ryżem, kaszą, jajkami, drobno posiekaną kapustą, doprawić solą i pieprzem. Uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć. W tym czasie zagotować 1- 1,5l. wody z kostką grzybową i vegetą. Włożyć kotlety i gotować 40min, pod koniec gotowania dodać mały słoiczek koncentratu i kilka łyżek ketchupu. Można zagęścić 1-2 łyżkami mąki. Podawać gorące np. z ziemniakami.

xaviera

xaviera 2011-07-09

smaczne...mniam...

pozdrawiam :)

stasia8

stasia8 2011-07-17

Ja je nazywam gołąbki bez zawijania...są smaczne...

dodaj komentarz

kolejne >