Robilam pierwszy raz ,ale powiem ze posmakowal wszystkim .Przepis mam z grupy ale widzialam juz taki sam na garnuszku u Agnieszki
BIGOS Z CUKINII
Przepis mam z grupy na fb i nasza kolezanka Agnieszka tez ma taki sam
2 cukinie
duża cebula
2-3 łyżki przecieru pomidorowego
2 sosy myśliwskie\\\\\\\"winiary\\\\\\\"
30 dag kiełbasy zwyczajnej
pieprz,papryka,maga,majeranek
łyżka tłuszczu
Cukinię obrać oczyścić z nasion,pokroić w drobną kostkę.Podlać pół szklanki wody,dusić aż cukinia zmięknie.Na łyżce tłuszczu poddusić posiekaną cebulę z pokrojoną kiełbasą.Dodać do cukinii,dodać też przecier i rozrobiony w szklance wody sos myśliwski.Chwilę razem gotować.Doprawić do smaku majerankiem pieprzem papryką i maga.
Najsmaczniejszy jest odgrzany drugiego dnia..
abore76 2015-07-26
Cieszę się ,że Twojej rodzince posmakował mi bardziej na drugi dzień. Pozdrawiam.....
ewaiza 2015-07-26
Agnieszka ja wczoraj robilam duzy garnuszek , dzis smaczniejszy to fakt :),ale malo co zostalo tak posmakowal .
anad60 2015-07-27
muszę koniecznie zrobić.....kiedyś robiłam
bigos z patisonów....ale u nas ich nie ma
kupowałam na ryneczku w Legnicy