przywlokłam z rynku ogóreczki, czosnek i koper, bo na własne jeszcze muszę trochę poczekać...ale chrzan, liście wiśniowe i liście czarnej porzeczki mam własne...
proporcja zalewy:
1 litr wody
1 łyżka stołowa soli kamiennej
teraz tylko czekać...:-)
pantoja 2016-06-14
Zawsze robiłam tylko z listkami czarnej porzeczki, wiśniowych nie dodawałam. Pyszności z dużą ilością chrzanu i czosnku...Daję sporo *parasolek* kopru wraz z łodygą. Lubię aromatyczne i pachnące koperkiem, nie daję zielonego kopru:)
pantoja 2016-06-14
Wielki słój z uchwytem służy mi do robienia nalewek. Mam dwa a trzy zakręcane jak twisty. Te z uchwytem są lepsze i wygodniejsze do przenoszenia...Moje nalewki zawsze siedzą pod stołem w najmniejszym pokoju, tam mają ciemno:)
beata1 2016-06-14
Za oknem pociemniało,
nocka się już zbliża,
zaglądam do Ciebie,
z pozdrowieniami i dobrymi słowami...
bajecznych kolorowych snów życzę...)
babcia1 2016-06-14
o super ja jutro znów muszę pojechać po ogóraski bo już mi się kończą koper liscie winogrona ..chrzanu..porzeczki i wiśni i czosnek mam swój tylko ogórki na razie muszę jeszcze kupować..
jaworr 2016-06-14
O, to będą małosolne to się dam zaprosić....:))
Pozdrawiam, życzę miłego wieczoru..:)
oldham 2016-06-15
Małosolne uwielbiam :)