Przepis:
-1 margaryna
-1,5 szkl. maki pszennej
-0,5 szkl. maki ziemiaczanej
-1 szkl. cukru pudru
-5 jaj
-2 lyz. pr. do piecz.
-100gr. czekolady gorzkiej
-70gr. wiorkow kokosowych
Wykonanie:
-margaryne,puder i zoltka utrzec
-dodac przesiane maki z pr. do piecz.
-ubic piane i polaczyc z masa
-podzielic ciasto na pol
-do jednej czesci dodac wiorki
-do drugiej rozpuszczona czekolade
-klasc do foremki lyzkami na zmiane raz mase z kokosem,raz z czekolada
-piec w 180stp.
-po wystudzeniu polac lukrem
dodane na fotoforum:
ollka 2010-09-24
A pewnie że smaczna i fajnie że jest przepis.Nie skomplikowane , może spróbuję upiec.
marfud 2010-09-25
Dziekujemy za odwiedzinki u nas i milutki komentarzyk....Pani galeria jest super...ale, ale gdybym tu czesciej bywala, to musiała bym siedzieć w Igusiowym śliniaczku...tak tu smacznie.....pozdrawiam cieplutko:)