zanim pokroje ciasto zapraszam do tej strony jak wyglada w przekroju:
https://www.garnek.pl/irusia/6774702/jeszcze-gorace-ciasto-ze
Sezon na śliwki w pełni wiec wypada uciec ciasto ze śliwkami, a to nie dość , że bardzo łatwe i zawsze się udaje to jeszcze BARDZO SMACZNE
ZDJECIE ZROBIONE TUZ PO UPIECZENIU
PRZEPIS:
2 szklanki cukru ubić z 4 całymi jajkami
dodać 2 duże łyżki proszku do pieczenia ,4 szklanki mąki, 1/2 szklanki mleka , 1 cukier waniliowy
wszystko wymieszac mikserem i dodac 1 KG ŚLIWEK ( najlepiej wegierek) pokrojonych w ćwiartki, wszystko wymieszaĆ łyżką i wyłożyć na blache .Piec w temperaturze 150 st z termoobiegiem i włączoną grzałka dolna okolo 15 min NASTEPNE 20 min tylko termoobieg( to okolo 180 st bez termoobiegu)
NIE DODAJE SIE ZADNEGO TŁUSZCZU
dodane na fotoforum:
alfreda 2010-08-21
SUPER JUZ SIĘ CZĘSTUJE
jonna 2010-08-21
Człowiek się nie napracuje, a coś dobrego, skosztuje.
Dzięki!!!
Miłego popołudnia:))
hexunia 2010-08-21
Smaczne....mniam,mniam....!!!!!
Podrzuc troche do Wroclawia.....!!!!!!
Zycze udanego Weekendu.......
krysna 2010-08-21
witam smacznego życzę .......no takie jedzonko można konsumowac pozdrawiam
kryspa1 2010-08-21
Ciasto wygląda przepysznie, ale na pewno 2 łyżki stołowe proszku do pieczenia? Może łyżeczki:))
gloom 2010-08-31
no właśnie , to są łychy do zupy czy łychy do herbaty ...??? :)