250 g twarogu
4 łyż. oleju kokosowego
100 g Xylit albo cukru
200 g maki migdałowej
250 g mielonych migdałów
1 paczka proszku do pieczenia
50 ml gorącej wody
szczypta cunamonu i gożdzików, lub przypawy do piernika
3 jajka
6 łyżek Chia
500 g świezych owoców
owoce zmiksowac (ja dodałam rozmrożone i troche mniej), Ziarna chia dodać do owoców i odstawic do lodówki na min. 4 godziny. Powstanie gęsta masa.
Suche składniki wymieszać, na koniec twarów, woda, jajka. Zmiksować , min 5 minut. i odstawic na pół godziny. Ciasto (dość klejące) wyłożyć płasko na blaszkę łacznie z brzegiem. Foremka ok. 24-26 cm. Mase owocową wyłożyć na ciasto. Piec ok. 50 min w temp. 180 C, zależnie od piekarnika.
PS. nastepnym razem na tę małą blaszkę zrobię z 2/3 iloci. owocw miaam jakie 250 g i 6 małych łyżeczek chia. To było z mało. Masa była za rzadka moim zdaniem. Trzeba trzzmać się przepisu. 6 łyżek
znajoma 2016-01-19
Milutkiego wieczoru i pięknych snów życzę..-pozdrawiam:)
http://angelsms.pl/misiek/433438.html
zaznamy 2016-01-19
Pięknie wyrosło i na pewno jest wspaniałe Twoje ciasto;-)
Czytam przepis i aż ślinka cieknie z ...łakomstwa;-)
elen1 2016-01-20
Dzień dobry takiego nie jadłam może się skuszę i zrobię
smacznego życzę pozdrawiam :)