20 kg kapuchy ukiszone - praca mężowskiego - ja tylko starłam marcheweczki i pilnowałam proporcji ;))
20 kg kapusty, 5 kg marchewki, 20 łyżek soli, kminek.
Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, umyć, drobno poszatkować, wymieszać z solą i kminkiem (szkoda na to czasu - lepiej kupić poszatkowaną ;)) Marchewki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać z kapustą. Warzywa przełożyć do kamiennego garnka lub słoja, ubić i przykryć gazą. Codziennie nakłuwać kapuchę dla uwolnienia gazów :) Po 4-6 dniach kapusta będzie gotowa. Przełożyć do słoików, włożyć do zimnej wody i pasteryzować 5 minut od momentu zagotowania.
Smacznego :))
Polecam - jest przepyszna!
Spokojnej nocki i milusiej niedzielki życzę Wam moja miła rodzinko Garnuszkowa :***
dodane na fotoforum:
mattik 2014-10-11
Kasieńko znowu coś dobrego pichcisz :) mniam :))
pozdrawiam Cię cieplutko i życzę spokojnej nocki i kolorowych snów :)
stachs7 2014-10-12
A kiedy będziesz odpoczywać?Pozdrawiam Kasiu.
danutaw 2014-10-12
Będą pyszne bigosiki z takiej smacznej kapuchy...!)
Pozdrawiam Kasiu i życzę Ci mile spędzonej niedzieli..., buziaczki Ci ślę :)