porcja na 4 osoby -łatwiutkie :)
50dkg kapusty włoskiej-poszatkować
50dkg mięsa mielonego
puszka czerwonej fasoli
2 cebule
10 dkg boczku wedzonego
pomidory w puszce-w zalewie
4 Łyżki ketchupu
sól,pieprz,papryka słodka i ostra,kopiasta łyżka naci pietruszki,olej
boczek pokroić w plasterki i usmażyć na chrupko,zdjąć z patelni i na tym tłuszczu zeszklić cebulę i dodać mięso mielone,smażyć 10 min.
mięso zdjąć z patelni i wlać 2-3 łyżki oleju,dodać kapustę i dusić 10 min.po tym dodać fasolę wcześniej spłukaną ,mięso mielone,pomidory ,ketchup i wszystkie przyprawy,wszystko jeszcze razem dusić 10-15min.plasterki boczku połamać,posypać po wierzchu,na talerzu posypać nacią-ja dałam do garnka.
Podawać z bagietką i zimnym piwkiem :)))
lunio 2010-08-12
Lidziu ............jestem głodna:)))
Apetycznie to wygląda ,a ja nawet poczułam zapach:)))
Na pewno zrobię.
Winogrona kupione, moje jeszcze niedojrzałe:(((
Pozdrawiam:)))
steffek 2010-08-16
Na sam widok juz mi w brzuszku burczy he he