gorący jeszcze ale moje głodomorki prosiły ,żeby ukroić :))) pyszny jest i zdrowy...
przepis od jokam
1/2 kg fasoli jaś + kminek + liście laurowe + ziele ang.
1/2 kg pieczarek + 5 cebul + olej
2 marchewki
5 jaj
bułka tarta do zagęszczenia
gałka muszkatołowa
majeranek
imbir
sól
pieprz
posiekana natka
Fasolę namoczyć w wodzie i zostawić na ok. 12 godz. Odcedzić, zalać ponownie wodą i ugotować z dodatkiem liści laurowych, kminku i ziela angielskiego. Odcedzić. Cebulę obrać, pokroić i udusić na oleju razem z pieczarkami. Marchew ugotować. Przestudzone fasolę, pieczarki z cebulą i marchew zemleć. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem, imbirem i gałką muszkatołową. Dodać jajka, bułkę tartą i natkę. Dokładnie wyrobić, najlepiej ręką. Przełożyć do foremek. Piec w temperaturze 180 st. C przez ok. 60 minut, do zrumienienia się pasztetu. Pasztet jest upieczony, gdy jego brzegi odchodzą od formy.
kot54 2012-11-29
muszę zrobić....koniecznie !!!
Dobranoc :)
niusia1 2012-11-30
jedzonko super,ale ja póki co nieczasowa- może kiedyś...,bo pysznie wygląda i od razu bym chętnie próbowała
norbmaj 2012-11-30
Fantastyczny wyszedł!!! Ja kiedyś robiłem z soi.
Dziękuję za życzenia i cieplutko pozdrawiam...
krynia2 2012-11-30
Coś bardzo ciekawego i kuszącego..............warto spróbować i to zrobię..........pozdrawiam.