Na 4 litry przegotowanej i ostudzonej wody ,15 dużych baldachów kwiatków bzu czarnego,3 cytryny, 1/2kg cukru trzcinowego ( u mnie miód ) , odstawić na 2-3 dni, codziennie ze 2 razy przemieszać,po tym czasie przecedzić, przelać do butelek i trzymać w lodówce,napój jest przepyszny,lekko musujący :)
niusia1 2016-06-08
to może być dobre- nigdy nie robię,bo nie ma chętnych;a co do sałaty to też jemy już kolejna a następna posiana itd a co do deszczu to u nas też się przydał ale przestało i poszło właśnie na południe choć może jeszcze burza wróci bo tak się zanosi
prince8 2016-06-08
Ciekaweeeeeeee ..:) pozdrawiam ...
maria10 2016-06-08
.... ja też takiej lemoniady nie piłam ale chętnie zrobię.... szczególnie jak są dzieci może to dla nich być wielka atrakcja taka lemoniada:))))))
teresa9 2016-06-09
Kolejny przepis. Właśnie dostałam trochę inny od koleżanki z pracy - ponoć rewelacyjny w smaku. Też bez pasteryzowania, a szkoda. Pozdrawiam