3litry wody,3 marchewki-zetrzeć,1 por -posiekać,udusić z masłem,1/2kg pieczarek-pokroić,udusić z masłem,2 zupy pieczarkowe w proszku,3 kostki rosołowe lub bulion grzybowy,2serki topione pieczarkowe,2 serki topione kremowe
kulki mięsne:1/2kg fileta drobiowego-zemleć ,1 jajko,garść bułki tartej,troszkę soli i pieprzu
z mięsa zmielonego i wymieszanego z jajkiem i bułką oraz przyprawami zrobić małe kulki wielkości małego orzecha włoskiego i wrzucać do wywaru,na koniec serki topione wcześniej rozprowadzone gorącym wywarem(ja serki wkładam do pojemnika,który mam w wyposażeniu miksera,wlewam trochę gorącego wywaru i mikserem-nożykiem do miksowania ,miksuje serki i wlewam do zupy),wymieszać,zagotować 1 min.
SMACZNEGO!
jest to duża porcja 8-10 osób
jacklin 2010-05-10
Baaaardzo ja lubie:)))
maxmen 2010-05-10
Konkretne danie...:)
elza58 2010-05-10
coś słyszałam o takiej zupie ale nigdy nie jadłam ...trzeba byłoby spróbować......ale dokończ ten przepisik...pozdrawiam.........
cuisine 2010-05-10
Ja robię na delikatnym rosołku drobiowym, ale z grzaneczkami zamiast pulpetów...
beata55 2010-05-10
Dobranoc*.*
beata55 2010-05-11
miłej reszty wtorku;))
vienna 2010-05-12
Nigdy nie jadłam, ciekawa potrawa :))) Pozdrawiam
lunio 2010-05-14
Oryginalna....fajnie ,ze jest przepis!!!!