Biszkopt z truskawkami i bitą śmietaną ..:)
100 g mąki pszennej
100 g cukru
3 jajka
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Białka ze szczyptą soli ubić stopniowo dodawać cukier .Do ubitej masy dodawać po jednym żółtku cały czas miksując na końcu dodać mąkę z proszkiem do pieczenia .
Piec ok 25 minut w piekarniku nagrzanym na 175 C.
Śmietankę kremówkę 200 ml 30% lub 36%
wylać do wysokiego naczynia ubijać mikserem po chwili dodać 2 łyżeczki cukru ,łyżeczkę cukru wanilinowego i fix do śmietanki .Ubijać mikserem do uzyskania pożądanej konsystencji ..
(zamiast cukru i cukru wanilinowego użyłam cukier waniliowy własnej roboty ..polecam :) )
Galaretka truskawkowa ,świeże truskawki .