Widziałam karpie, które już rosną na wigilijne stoły. Właśnie jeden umkną mi przed *strzałem*.
Warto zaopatrywać się w ryby z naszych stawów hodowlanych, szczególnie wtedy, gdy znamy właściciela. Zawsze możemy poprosić o okazanie certyfikatów i mamy pewność co do świeżości. Pozostałe ryby - radzę z ostrożnością. O tym dokładnie można się dowiedzieć z załączonego filmu. Uwaga: tylko dla odważnych!
zezem 2015-11-10
Przepiękny obrazek, jesień i te kręgi na wodzie, fantastycznie uchwycone.
Za karpiem wprawdzie nie przepadam, wolę sandacza albo szczupaka ale dz za radę :)
mpmp13 2015-11-11
Masz rację .Jak jeść to nasze zdrowe ryby .W rezerwacie już odłowiono i czekają na "odmulanie" w ogromnych pojemnikach .Karmione pszenicą są bardzo smaczne.
(komentarze wyłączone)