z budyniem gotowanym na soku pomarańczowym
dodane na fotoforum:
dorryb 2009-11-22
ja poproszę o przepis..........pozdrawiam:)
mania99 2009-11-23
szarlotka Mani
ciasto;
1 1/2 kostki palma-[ 38 dkg]
9 łyżek puder
8 szt jaja
40 dkg-- mąka tortowa
3 łyżeczki proszek do pieczenia
2 szt cukier waniliowy
palme utrzeć z pudrem; żółtkami; cukrami wanil;
mąke przesiać z proszkiem- dodac do dobrze utartej masy
białka ubić na sztywno ze szczyptą soli-- dodać do masy - - delikatnie połączyć
blaszkę wyłożyc papierem do pieczenia--- wyłożć polowe ciasta
teraz nadzienie;
3 szklanki sok pomarańczowy
2 szt --budyń waniliowy--bez cukru
1/2 szklanki cukier
w połowie szklanki zimnego soku rozmieszaj budynie
reszte soku zagotuj z cukrem-- daj rozpuszczone budynie--zagotuj
[ poprostu ugotuj budyń]
i wlej na ciasto rozprowadzając na calość
1 kg jabłek- ; szara reneta; obierz i pokruj na cieniutkie plastry- im cieńsze tym pięknij po upieczeniu wygląda
wyłóż na budyń
1 łyżeczke cynamonu wymieszaj z 1 cukrem waniliowym--posyp po jabłuszkach-- przykryj resztą ciasta
piec w tem; 160 termoobieg--50 minut...
mania99 2009-11-23
dekoracja;;;
puder wymieszaj z sokiem z pomarańczy [ zrób lukier ] i polej ciasto robiąc na wierzchu esy- floresy dodając do lukru barwnik lub kakao
pyszne na drugi dzień-- ciasto puszyste; aromatyczne
przypomina lata dzieciństwa
niech zazdroszczą nam ci co na diecie
SMACZNEGO
allll 2010-05-19
Ech..... chyba zrobię sobie zakaz wstępu do Twojej galerii.
Przepis oczywiście skopiowałam, bo muuuszę to ciasto upiec.
Buziaki -o)