gotowe, teraz do słoika i do wigilii niech się smaki "gryzą"

gotowe, teraz do słoika i do wigilii niech się smaki "gryzą"

śledzie po kaszubsku
robię je już kolejny raz - mnie smakują bardzo;


Tym razem do sukcesu przyczyniła się moja garnkowa ulubiona Ada / adusiaz
w gotowym wyrobie adusiowe marynowane grzybki - zużyłam niecałe pół słoika - są pyszne
Uwaga, śledzie tuż po zrobieniu smakują nijako, właściwego smaku nabierają po 3-4 dniach
https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sledzie-po-kaszubsku-wersja-na-slodkoprzepis tu:

wigater

wigater 2012-12-20

Jakieś... smaczności tu widzę...
Zjadłabym.
:-)

lilaroza

lilaroza 2012-12-20

Muszą być pyszne...zrobię ale już nie na Wigilie.....buziaki Marysiu posyłam :)

adusiaz

adusiaz 2012-12-20

A ja na pewno Marysiu, skorzystam z tego przepisu.:)
Cieszę się że Ci grzybki smakowały. Chyba następne Ci dostarczę. :)

reni51

reni51 2012-12-20

będą pyszne, jestem przekonana. Ja dziś zrobiłam pasztet.

albisia

albisia 2012-12-20

Raz robiłam śledzie po kaszubsku i bardzo wszystkim smakowały.

wigater

wigater 2012-12-20

Moje już też "się gryzą"!
;-)))
(Jest 23.10)

dosia

dosia 2012-12-20

Uwielbiam sledzie po kaszubsku!Dzieki za przepis:)

piatal

piatal 2012-12-21

u mnie 4 kilo śledzia też w wiadrze czeka,,hehehe

katka12

katka12 2012-12-21

też takie zrobię..:))
re:to warszawski zakuty łeb...tyły Barbakanu.

reni51

reni51 2012-12-21

spróbuję zrobić śledzie po kaszubsku.

reni1

reni1 2013-02-07

Dziękuję...te śledzie są rewelacyjne;))

(komentarze wyłączone)