Pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu

Pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu

Składniki
piersi z kurczaka500 g
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr1 opak
Majonez Hellmann's Babuni100 g
chrupki kukurydziane0.5 szklanki
ser żółty50 g
olej 4 lyzki

Krok 1
Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na dwa cienkie płaty. Dużą saszetkę przyprawy Fix Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj mięso marynatą.
Krok 2
Małą saszetkę sosu czosnkowego wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's, startym serem i pokruszonymi chrupkami kukurydzianymi. Nałóż sos na mięso. Chrupki możesz zastąpić płatkami owsianymi lub pestkami dyni.
Krok 3
Kurczaka umieść w piekarniku nagrzanym do 190 °C i piecz przez 15 minut.